Trska na koromaču

1 min.
28. sep'21
Nenadomestljiv okus koromača je priljubljen predvsem v jugovzhodni Franciji. ta zelenjava, ki po okusu spominja na janež, ima nizko vsebnost sladkorja in je lahko prebavljiva. V kombinaciji s trsko, ki ima visok delež D vitamina in omega-3 maščobnih kislin, ustvarite po okusu zanimiv in hkrati hranljiv obrok.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 150 g koromača
  • 60 g krompirja
  • 20 g trske
  • 1 čajna žlička olivnega olja
Postopek

Koromač umijte pod tekočo vodo, odstranite zgornje liste in odrežite spodnji del s koreninami. Preostali koromač narežite na manjše koščke, prav tako pa olupite, oplaknite in narežite krompir in na enako velike koščke narežite tudi ribo (ki jo je treba pred tem razkoščičiti). Vse sestavine vstavite v parni kuhalnik, v posodo dolijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Na koncu vsa skuhana živila skupaj z olivnim oljem sekljajte, dokler ne dobite želene gostote.