Telečja jetra na turški način

1 min.
12. sep'23
Telečja jetra na otroškem krožniku nikakor ne bi smela manjkati. To meso je bogato z A vitaminom, železom in prav tako D in E vitaminom. Njihov nenavaden okus dopolnjuje sladkost krompirja in rumene paprike, ki vsebuje veliko C vitamina, pa tudi vitamina A, betakarotena, selena in cinka. Ta jed bo okrepila otrokov imunski sistem in ga pripravila na hladnejše obdobje, ki ga dostikrat spremljata prehlad in gripa.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 150 g rumene paprike
  • 60 g krompirja
  • 20 g telečjih jeter
  • ¼ čajne žličke sladke mlete paprike
  • 1 jušna žlica olivnega olja
Postopek

Papriko oplaknite, očistite semena in narežite na manjše koščke. Krompir olupite, oplaknite in prav tako narežite. Na manjše koščke narežite tudi telečja jetra in tako pripravljene sestavine vstavite v parni kuhalnik. V posodo z vodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Po kuhanju odvečno vodo odcedite in skuhane sestavine skupaj z olivnim oljem in mleto papriko sesekljajte.  V primeru, da je kaša preveč gosta, dolijte tekočino in znova premešajte.