Tudi običajna svinjina je lahko zahvaljujoč manjši spremembi čisto drugačnega okusa, ampak še vedno okusna. Poleg dobrega okusa je ta jed prav tako hranljiva - sladki krompir v sebi skriva mnogo škroba, eksotična kurkuma pa je po svetu znana po svoji vsebnosti antioksidantov.
Število porcij
1
Sestavine
- 100 g sladkega krompirja
- 100 g pora (belega dela)
- 10 g svinjskega mesa
- ½ čajne žličke kurkume
- 1 čajna žlička olivnega olja
Postopek
Sladki krompir olupite, oplaknite in narežite na kocke velikosti 1x1 cm. Bel del pora in meso prav tako narežite na manjše koščke. Zelenjavo in meso vstavite v parni kuhalnik, dolijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Po kuhanju tekočino odlijte, ostalo pa skupaj z olivnim oljem in kurkumo dodobra sesekljajte, dokler ne dobite konsistenco kaše. Ponudite okrašeno z narezanimi zelenimi deli pora.