Francoska sladica Millasson

1 min.
17. avg'21
Millason, značilna francoska sladica je sladka pika na i za katero koli glavno jedjo. V Franciji si jo pogosto ne privoščijo le otroci, ampak tudi starši, zato ne odlašajte in si pripravite kar več porcij. vendar pazite, želja po te sladici raste z vsakim grižljajem.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 80 ml pol mastnega mleka ali mleka v prahu
  • ½ jajca
  • 30 g moke
  • 15 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vode iz pomarančnih cvetov
Postopek

Najprej segrejte pečico na 200 °C. Ko se segreva, v lončku segrejte mleko, v skledici pa zmešajte jajce in sladkor. Postopoma dodajajte moko in mleko ter vse skupaj pazljivo premešajte. Na koncu dodajte še vodo iz pomarančnih cvetov in znova na hitro premešajte. Zmes vlijte v ognjevarno posodo, obloženo s peki papirjem in pecite približno 13 minut pri temperaturi 200 °C ali ali 20 minut na temperaturi 150 °C. Pred serviranjem pustite sladico Millasson, da se malce ohladi.

Kuharjev namig

Se vam zdi recept preprost in nezanesljiv? Testu lahko dodate tudi sadje, na primer narezana jabolka, banane, hruške ali pa maline in borovnice.