Krompirjev pire s sardinami

1 min.
14. sep'21
Ta recept je še posebno bogat z omega-3 maščobnimi kislinami, ki spodbujajo zdrav razvoj možganov. V tem pireju jih boste našli v živalski in tudi v rastlinski obliki, saj tudi sveža rukola vsebuje velik delež omega-3 in tudi omega-6 maščobnih kislin. Prav tako pa krepi imunski sistem. Deluje protivnetno in ne nazadnje varuje tudi vid.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 10 g sardin v olju
  • 60 g krompirja
  • 60 g rukole
  • 1 čajna žlička olja iz sardin
Postopek

Krompir olupite, oplaknite pod tekočo vodo in ga narežite na kocke, velikosti približno 1x1 cm. Iz sardin odstranite kosti in jih prav tako narežite. Skupaj s krompirjem jih postavite v parni kuhalnik, dolijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Rukolo nasekljajte na manjše delčke in jih skupaj s kuhanimi živili in olivnim oljem s sekljalnikom nasekljajte na gostoto pireja. Po potrebi dolijte vodo in zopet sekljajte, dokler ne dobite želene gostote.