Tortilja Dona Quijota

  Kategorije: Recepti za nosečnice,
1 min.
16. feb'23
Med nosečnostjo si privoščite okusno hrano, ki bo omamila vaše brbončice in tudi vonj. Torilla Dona Quijota iz jajc, choriza in bučke je bogati vir beljakovin, ki jih med nosečnostjo potrebuje bodoča mamica in tudi dojenček. Privoščite si hranljivo in okusno jed, v kateri se združujejo odlični okusi, za še večji užitek pa lahko dodate tudi naribani čedar.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 1 bučka
  • 50 g choriza
  • ½ čebule
  • 2 jajci
  • ½ pesti koriandra
  • olivno olje
Postopek

Bučko oplaknite in narežite na tanke rezine. Vstavite jo v parni kuhalnik Beaba, v posodo z vodo nalijte vodo do 2. ravni in kuhajte.

Med tem ko se bučka kuha, na suhi ponvi prepražite chorizo. Salamo odstavite, odlijte maščobo in na isti ponvi na olivnem olju prepražite čebulo.

Dodajte skuhano bučko in chorizo, premešajte, da združite okuse in med stalnim mešanjem dodajte jajci. Pred koncem dodajte še sveži koriander, odstavite s štedilnika in serirajte.