Ratatouille s telečjim mesom

1 min.
31. jan'23
Ratatouille, značilna francoska jed ni le čudovitega videza, ampak je tudi okusna. Jed je bogata z zelenjavo in bo še boljšega okusa, če izberete svežo in ne zamrznjeno, ki po nepotrebnem vsebuje več vode. Jed bo otrokom priskrbela veliko vitaminov in mineralov, potrebnih za pravilno rast, za to pa bosta poskrbela raznovrstna zelenjava in tudi telečje meso.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 60 g paradižnika
  • 80 g bučk
  • 35 g rumene paprike
  • 80 g jajčevcev
  • 30 g telečjega mesa
  • ¼ čebule
  • ½ stroka česna
  • 1 čajna žlička olivnega olja
Postopek

V kozici zavrite vodo in za približno 30 sekund vanjo potopite paradižnike. Nato jih ohladite v hladni vodi, olupite in prerežite na polovico. Bučko, jajčevec in papriko oplaknite, odstranite semena in narežite na kocke. Olupite čebulo in jo na drobno nasekljajte, česen pa vstavite v cedilo za začimbe. Vse sestavine vstavite v parni kuhalnik v naslednjem zaporedju - paradižnik, bučka, paprika, jajčevec, čebula in nato še cedilo za začimbe s česnom. V posodo za vodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte. 

Med tem narežite telečje meso na majhne koščke in na hitro popecite na ponvi brez dodane maščobe. Zmešajte jo skupaj s skuhano zelenjavo, vstavite v ognjevarno posodo in v predhodno ogreti pečici pecite pri temperaturi 170 °C  približno 20 minut. Pečeni ratatouille nakapajte z olivnim oljem, pustite, da se malo ohladi in servirajte.