- 60 g paradižnika
- 80 g bučk
- 35 g rumene paprike
- 80 g jajčevcev
- 30 g telečjega mesa
- ¼ čebule
- ½ stroka česna
- 1 čajna žlička olivnega olja
V kozici zavrite vodo in za približno 30 sekund vanjo potopite paradižnike. Nato jih ohladite v hladni vodi, olupite in prerežite na polovico. Bučko, jajčevec in papriko oplaknite, odstranite semena in narežite na kocke. Olupite čebulo in jo na drobno nasekljajte, česen pa vstavite v cedilo za začimbe. Vse sestavine vstavite v parni kuhalnik v naslednjem zaporedju - paradižnik, bučka, paprika, jajčevec, čebula in nato še cedilo za začimbe s česnom. V posodo za vodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte.
Med tem narežite telečje meso na majhne koščke in na hitro popecite na ponvi brez dodane maščobe. Zmešajte jo skupaj s skuhano zelenjavo, vstavite v ognjevarno posodo in v predhodno ogreti pečici pecite pri temperaturi 170 °C približno 20 minut. Pečeni ratatouille nakapajte z olivnim oljem, pustite, da se malo ohladi in servirajte.