- 1 kom račjih prsi
- 200 g cvetače
- 100 g krompirja
- 2 jušni žlici naribanega parmezana
- 10 cl smetane za kuhanje
- mleta sladka paprika
- muškatni orešček
Cvetačo razdelite na cvetke in jih potopite za nekaj minut v vodo, ki ste ji dodali kis. Med tem segrejte pečico na 210 °C, olupite krompir in ga narežite na manjše kocke. Cvetačo skupaj s krompirjem vstavite v parni kuhalnik in v posodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Po kuhanju zelenjavo sesekljajte, da dobite gostoto pireja.
V manjši posodici segrejte smetano za kuhanje in dodajte oba sira, ščepec mlete paprike in ščepec mletega muškatnega oreščka. Omaka bo gotova, ko bo sir razpuščen in gostota lepo kremasta. Krompirjev - cvetačni pire postavite v posodo za peko, polijte s smetanovo omako in v pečici pecite približno 20 minut, ali pa dokler si ni zlato zapečen.
Račje prsi nežno zarežite z nožem v obliko šahovnice, posolite, popoprajte in pecite na zmernem ognju skupaj z malce rastlinskega olja z obeh strani. Gotovo bodo, ko bodo na obeh straneh zlato zapečene. Pečene račje prsi ponudite z zapečeno krompirjevo - cvetačno kašo. Želimo vam dober tek!