- 300 g gomolja zelene
- 1 manjši krompir
- ½ jabolka
- 80 g krvavic
- 10 g masla
- 2 jušni žlici smetane za kuhanje
Zeleno in krompir olupite, oplaknite pod tekočo vodo in narežite na manjše koščke. Vstavite jih v parni kuhalnik, dolijte vodo do 3. ravni in kuhajte 15 minut.
Jabolko prav tako olupite, prerežite na polovico in na izbočeno stran z nožem zarežite v obliki šahovnice. Na ponvi segrejte nekaj masla in nanj položite jabolko. Nežno ga z obeh strani popecite. Obračajte ga pazljivo, da ne bi razpadlo. Za to so primerna jabolka Fuji, uporabite pa lahko, seveda, tudi druga.
Skuhano zelenjavo odcedite in sesekljajte skupaj z ostankom masla in smetano za kuhanje, da nastane kremni pire. Na koncu na ponvici z obeh strani popecite narezano krvavico in še toplo servirajte s pirejem iz zelene in karameliziranim jabolkom.