Pražena krvavica s pirejem iz zelene in jabolkom

  Kategorije: Recepti za nosečnice,
1 min.
22. feb'22
Glavno vlogo v tem receptu igrajo krvavice, ki bodo bodoči mamici in dojenčku priskrbele potrebno količino železa. Železo živalskega izvora telo sprejema bolje, kot železo, ki ga vsebujeta sadje in zelenjava. Vendar pa pazite - krvavice vsebujejo veliko maščob, zato naj bi jih jedli največ 2x mesečno.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 300 g gomolja zelene
  • 1 manjši krompir
  • ½ jabolka
  • 80 g krvavic
  • 10 g masla
  • 2 jušni žlici smetane za kuhanje
Postopek

Zeleno in krompir olupite, oplaknite pod tekočo vodo in narežite na manjše koščke. Vstavite jih v parni kuhalnik, dolijte vodo do 3. ravni in kuhajte 15 minut.

Jabolko prav tako olupite, prerežite na polovico in na izbočeno stran z nožem zarežite v obliki šahovnice. Na ponvi segrejte nekaj masla in nanj položite jabolko. Nežno ga z obeh strani popecite. Obračajte ga pazljivo, da ne bi razpadlo. Za to so primerna jabolka Fuji, uporabite pa lahko, seveda, tudi druga.

Skuhano zelenjavo odcedite in sesekljajte skupaj z ostankom masla in smetano za kuhanje, da nastane kremni pire. Na koncu na ponvici z obeh strani popecite narezano krvavico in še toplo servirajte s pirejem iz zelene in karameliziranim jabolkom.