Dopust z otroki: Kaj vzeti s seboj na plažo?

7 min.
02. jul'24

Poletne počitnice. Čarobna besedna zveza, ki razžari obrazke vseh otrok. Ti se veselijo izletov, dogodivščin, sladkega dolgčasa in morebiti tudi počitnic ob morju ali vsaj ob jezeru. Se tudi vi letos odpravljate k vodi? Vemo, kaj vse boste potrebovali za to, da bo preživljanje časa ob vodi varno in zabavno za vso družino.

Kako si predstavljate idealen dan, preživet na plaži? Morda sanjarite o tem, da cel dan preležite na udobnem ležalniku z zanimivo knjigo v eni roki in z osvežilnim napitkom v drugi. Tako bi najbrž izgledal dopust ob morju, če ne bi imeli otrok. Z njimi pa je to malce drugače, zato v prtljago ne pozabite spakirati tudi nepogrešljivih reči za na plažo, ki bodo zabavale celo družino in poskrbele za čudovite spomine za celo življenje. Tukaj je vaš dopustniški seznam.

Sončna očala

Sončna očala niso le modni kos, ampak funkcionalen dodatek, ki poskrbi za zaščito vida pred sončnimi žarki. Sončna očala Beaba omogočajo otrokom, da v sončnih žarkih uživajo brez omejitev. Za to poskrbijo UV filter 3. in 4. kategorije, udobna oblika in predvsem moderni dizajn. Oblikovalci znamke Beaba so mislili na vse otroke, zato v njihovi ponudbi najdete očala za novorojenčke in tudi za starejše otroke.

Vsi tipi očal Beaba so zasnovani v sodelovanju z okulisti, oftalmologi in tudi kiropraktiki, zato otrokom ponujajo maksimalno zaščito med časom preživetim na soncu. Izjemna pa niso niti sončna očala Merry Pollen za otroke od 2. do 4. leta starosti, ki imajo okrogel in brezčasen dizajn, 360° premično ročko in temna, nerazbitna stekelca. Močne otroške rokice jih ne bodo tako zlahka premagale.

Soncna ocala blog

Napihljivi obroči

Očala so na nosu, sončna krema nanešena in čas je za zabavnejši del počitnic – zabava v vodi! Najmlajših otrok ne puščajte v vodo brez nadzora odraslega, ki zna plavati in poskrbite za to, da bi v morje ali bazen odšli le s pripomočki za plavanje. Otroke, ki že znajo samostojno in stabilno sedeti, bo nad gladino obdržal plavalni obroč. Na tržišču najdete blazine s sedeži in tudi obroče brez sedežev, ki so primerni za otroke, ki se že v zgodnji starosti učijo plavati. Napihljivi obroči za plavanje bodo otroke obdržali nad gladino in jim priskrbeli potrebno varnost.

Napihljivi rokavčki

Starejši otroci, ki se v vodi počutijo kot ribe, še zmeraj potrebujejo nekaj, kar jih po potrebi zaščiti pred neželenim tunkanjem. Za varno preživljanje časa v vodi bodo za dvoletne in starejše otroke poskrbeli napihljivi rokavčki, ki jim bodo dali občutek varnosti in tudi določeno svobodo. Veselje v vodi bo še večje, če otroke razveselite z rokavčki v motivu njihove najljubše risanke. Pri nas najdete različne pravljične motive, na primer napihljive rokavčke italijanske znamke Mondo, ki jih krasi strela McQueen.

Plavalne deske

So vaši otroci že strokovnjaki in v vodi preživijo več časa kot na kopnem? Za male, vendar izkušene plavalce imamo v ponudbi plavalne deske iz pene, zahvaljujoč katerim bodo otroci v vodi resnično uživali. Dokaz za to je plavalna deska v motivu Barbie, s katero se bodo deklice počutile kot prave filmske junakinje. Otroške plavalne deske služijo za vajo različnih plavalnih tehnik, krepijo noge in izboljšujejo koordinacijo, otroci pa jih lahko uporabljajo tudi kot napihljive blazine.

Napihljive blazine

Nič se ne more kosati z napihljivimi blazinami. Občutek, ko vas morski valovi nežno zibajo in vas ne skrbi popolnoma nič, je resnično neprecenljiv. Tak brezskrben občutek pa lahko pričarate tudi svojim otrokom. Napihljive blazine otroci uporabljajo za sprostitev na vodni gladini in tudi zganjanje norčij v vodi, podobno kot plavalne deske pa so tudi napihljive blazine koristne še z druge strani. Otroci zahvaljujoč njim izpopolnjujejo svoje motorične spretnosti, vadijo ravnotežje in reflekse.

Otroški šotori

Vročega morskega sonca se res ne da nadoknaditi, vendar preživljanja časa na soncu zato ni treba pretirati tudi v času dopusta. Staro znano izogibanje neposrednim sončnim žarkom od 11. do 16. ure velja v času počitnic na morju kar dvojno. Če vam na plaži ni uspelo zapičiti velikega senčnika, postavite otrokom majhen otroški šotor, ki jim bo priskrbel senco in mesto za počitek. Norenje v vodi in s soncem obsijani plaži je lahko zelo izčrpno in ravno v otroškem šotoru bodo vaši najmlajši našli želeno zavetje.

Zložljivi ležalniki

Vse plaže nimajo na voljo senčnikov in ležalnikov, ki jih lahko za določeno plačilo najamete za cel dan. Kdaj pa kdaj se zgodi, da so vsi že zasedeni še preden prispete na plažo. Neprijetnemu presenečenju se lahko izognete, če otrokom poleg šotora priskrbite tudi ležalnik, najbolje zložljiv. Leseni ležalnik nemškega proizvajalca Eichhorn je proizveden iz bukovega lesa in ima belo-zelen črtasti potisk, za maksimalno udobje pa ga lahko nastavite na tri ravni. Nadenejo naj si še očala in uživajo v sladoledu s pogledom na sinje morje.

Vozički za pesek

Pravilo številka ena vsakega dopusta je izdelovanje peščenega gradu. Za postavitev odličnega gradu bodo otroci najprej potrebovali peščeno plažo in nato še voziček za pesek z nepogrešljivim orodjem. Voziček za vlečenje iz sladkornega trsa Bio Sugar Cane Beach Cart od Smoby vsebuje vse potrebno. Otroci bodo v setu našli vedro za pesek, lopatko, grabljice in modelček v obliki jadrnice in sito za presajanje peska. Grajenje gradu, kopanje tunela in izdelovanje peščenih potičk dobi z vozičkom za pesek Smoby zeleno luč.

Plaza otroci vozicek

Vedra za pesek

Ali v prtljagi nimate prostora za cel voziček za pesek? Nič zato, otroke bo zagotovo razveselilo tudi vedro za pesek s pravljičnim motivom. Ni pomembno, ali so vaši otroci ljubitelji Disneyjevih princesk, z navdušenjem spremljajo dogodivščine pujse Peppe ali pa dobro poznajo Tačke na patrulji, pri nas najdete vedro za pesek s pripomočki za vsakega otroka. Izjemna pa niso niti seti z vedrom in dodatki, ki so proizvedeni iz sladkornega trsa in jih je mogoče v 100% reciklirati.

Pripomočki za pesek

Včasih je za otrokovo srečo dovolj tudi "navadno" orodje za pesek, s katerim se lahko zaigrajo tudi za več ur. Grabljice in lopatke spadajo med osnovno orodje, ne le za na vrt, ampak tudi za počitnice. S pomočjo tega orodja lahko otroci uredijo plažo in se igrajo s peskom, ko pa pridejo domov pa grabljice in lopatke uporabljajo pri vrtnih opravilih.

Vodne pištole

Kaj osveži v vročih poletnih dnevih bolj kot dobra količina adrenalina pri igri z vodnimi pištolami? Z vodnimi pištolami Spyra bo del epske vodne bitke cela družina. Dovolj je, da najdete primeren prostor (če ste na dopustu, bo najboljša zasebna plaža), se razdelite v skupine, napolnite pištole, namerite in streljate. Vodne pištole Spyra imajo avtomatsko ali ročno polnjenje, so modre in rdeče barve, v naši ponudbi pa najdete tudi dodatke, zahvaljujoč katerim bodo vodne bitke še bolj zanimive.

Brisače za na plažo

Najnujnejše med pripomočki za na plažo so seveda brisače. Ščitijo pred soncem in tudi pred vetrom, služijo kot odeja in seveda, po vsakem kopanju lahko vanjo obrišete sol, ki draži kožo, predvsem to najbolj občutljivo. Otroke bodo razveselile brisače za na plažo s pravljičnimi motivi, starši pa lahko posežete po dizajnerskih kosih, ki bodo postali del stilskega outfita. Številne brisače za na plažo iz bolj zračnih materialov lahko uporabljate tudi kot pareo.

Slamnik

Klobuki, kape s šiltom ali rute so prav tako must-have, ko gre za preživljanje časa na plaži. Zaščititi se pred sončarico je eno med osnovnih pravil, ki veljajo celo poletje, in to ne glede na to, ali ste pravkar na dopustu ali pa le na domačem vrtu. Dobra novica je, da je zaščita glave lahko prav tako stilska. Dandanes se klobuka ni več treba sramovati, ravno nasprotno. Obstajajo tudi slamiki, ki grejo z roko v roki z modnimi trendi.