- 200 g brokolija
- 50 g nesladkanih koruznih kosmičev
- 20 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 40 g koruzne moke
- 1 kos piščančjih prsi
- 2 žlici olivnega olja
- sončnično olje za cvrtje
- sol
- poper
Brokoli razdelite na manjše koščke in jih oplaknite pod tekočo vodo. Vstavite jo v parni kuhalnik, nalijte vodo do 2. ravni in kuhajte. Ko se brokoli počasi duši, zdrobite koruzne kosmiče - če nimate mešalnika, uporabite plastično vrečko in valj za testo ali kladivce za meso. Zdrobljene koruzne kosmiče zmešajte v posodi z naribanim parmezanom, soljo in poprom po okusu.
Piščančje prsi narežite na manjše koščke (lepše se bodo ocvrli) in jih spanirajte - potopite jih najprej v moko, nato v jajce in na koncu v koruzne kosmiče. V ponvi segrejte olje in panirano meso ocvrite na zmernem do srednjem ognju. Na koncu sesekljajte skuhani brokoli skupaj z olivnim oljem, soljo in poprom (po želji lahko dodate tudi česen) in ga servirajte s hrustljavim piščancem kot prilogo.