- 200 g sveže špinače
- 60 g sladke koruze iz konzerve
- 100 g piščančjih prsi
- ¼ čajne žličke curryja
- 1 čajna žlička sončničnega olja
- 1 čajna žlička smetane za kuhanje
- 1 tortilja
Svežo špinačo vstavite v parni kuhalnik, v posodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Medtem narežite piščančje prsi na manjše koščke in jih pecite na zmernem ognju. Kuhano in odcejeno špinačo dobro sesekljajte, dodajte curry in smetano za kuhanje ter spet na hitro sesekljajte.
Pečico segrejte na 230 °C in v skledi zmešajte skupaj špinačno zmes, koruzo in popečene piščančje prsi. S tem nadevom napolnite tortiljo in jo nežno zvijte. Položite jo na ognjevarno posodo, na vrh dodajte kocko soljenega m asla in pecite v dobro segreti pečici približno 5 minut, dokler tortilja ne dobi lepe zlate barve.
Kuharjev namig
Nadev za tortiljo lahko prilagodite svojim trenutnim željam. Ne bojte se eksperimentirati in mirno dodajte tudi na primer olive, papriko, sir, avokado in koriander ali pa pečene tacose pokapljajte s sokom iz limete.