Irske palačinke

1 min.
27. avg'20
Mnoge generacije otrok je Popaj prepričeval o tem, da špinača vsebuje mnogo železa in zato daje ljudem nadnaravno moč. Resnica pa je, da špinača vsebuje železo le v sledovih, vendar ima drugo, enako pomembno snov - lutein. Ta močni antioksidant bo poskrbel za zdravje srca in oči, zato bi špinača morala v jedilniku vašega malčka zasedati stalno mesto.
Število porcij
 2
Sestavine
  • 20 g moke
  • ½ jajca
  • 60 ml mleka
  • 90 g špinače
  • 1 čajna žlička sezamovega olja
  • 20 g kozjega sira
Postopek

Svežo špinačo vstavite v parni kuhalnik, dolijte vodo do 3 ravni in kuhajte. Po dušenju jo skupaj s sezamovim oljem sesekljajte in jo zmešajte s kozjim sirom. V drugi posodi zmešajte jajce, moko in mleko - nastala bo masa za palačinke, ki jo lahko po želji osolite ali posladkate. Palačinke pecite na dobro ogreti ponvi, ki ste ji dodali malce olja. Na koncu palačinke pomažite z nadevom iz špinače in kozjega sira. Palačinke po želji zvijte ali pa jih le prepognite in servirajte.