Cikorija na čebuli s šunko in tapioko

1 min.
23. nov'21
Grenak okus ne spada med najbolj priljubljene niti med odraslimi, zato ni čudnega, da tudi otroci grenke jedi zavračajo. Grenkobo cikorije pa bodo v tem receptu omililo sladkoba čebule, slanost šunke in ne nazadnje tudi maslo ter tapioka. Ne bojte se otrokom servirati to jed v kateri se skriva popolna kombinacija okusov.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 150 g cikorije
  • ¼ bele čebule
  • 30 g tapioke
  • 10 g šunke
  • maslo
Postopek

S cikorije odrežite grenak koreninski del in ga narežite na rezinice. Čebulo olupite in narežite na manjše koščke, ki bodo prave velikosti za sito za zelenjavo. Sito skupaj z narezano cikorijo vstavite v parni kuhalnik, v posodo za vodo pa vodo nalijte do tretje ravni in kuhajte. 

V manjši posodici zavrite pol litra vode in v vrelo vodo nasujte tapiokine kroglice. Kuhajte jih približno 7 minut na zmernem ognju in jih občasno premešajte. tapioka je skuhana takrat, ko kroglice postanejo prozorne.

Po kuhanju vse sestavine odcedite z vodo in cikorijo skupaj s tapioko in nekaj masla sesekljajte do želene gostote.