Casserole z jajčevcem, bradačem in pestom iz bazilike

  Kategorije: Recepti za nosečnice,
1 min.
02. jun'24
Bradač, sredozemska riba, ki je v naših koncih relativno neznana, se po okusu čudovito dopolnjuje z jajčevcem in pestom iz bazilike, ki ga na jugu Francije ne znajo prehvaliti. Tudi vi se podajte v te konce, vsaj v kuhinji in si pripravite okusno poletno jed, ki se je ne bi branili tudi na Azurni obali.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 1 manjši jajčevec
  • 4 fileji bradača
  • olivno olje
  • pest sveže bazilike
  • 20 cl ekstra deviškega olivnega olja
  • 20g pinij
  • ¼ stroka česnja
  • 2 čajni žlički parmezana
  • sol
  • poper
Postopek

Pečico segrejte na 200 °C in se lotite priprave okusne poletne jedi. Jajčevec oplaknite pod tekočo vodo in ga narežite na manjše koščke. Skuhajte ga v parnem kuhalniku Beaba (vodo dolite do tretje ravni).

Pinije specite na suhi ponvi ali v pekaču v pečici (dovolj je le 5 minut, da se do zlatega zapečejo).

Skuhani jajčevec odcedite, vstavite v ognjevarno posodo, nanj položite ribo in v dobro ogreti pečici pecite približno 15 minut.

Med tem si pripravite pesto - vse sestavine za pesto, razen bazilike (torej olivno olje, pinije, česen, parmezan, sol in poper) vstavite v sekljalnik in po nekaj trenutkih dodajte še liste bazilike (nato sekljajte bolj pazljivo, saj se bazilika lahko črno obarva).

Pesto postrezite s pečenim casserolom. Če ga ne boste uporabili vsega, ga lahko v zaprti posodi shranite v hladilnik za približno 3 dni.