- 1 manjši jajčevec
- 4 fileji bradača
- olivno olje
- pest sveže bazilike
- 20 cl ekstra deviškega olivnega olja
- 20g pinij
- ¼ stroka česnja
- 2 čajni žlički parmezana
- sol
- poper
Pečico segrejte na 200 °C in se lotite priprave okusne poletne jedi. Jajčevec oplaknite pod tekočo vodo in ga narežite na manjše koščke. Skuhajte ga v parnem kuhalniku Beaba (vodo dolite do tretje ravni).
Pinije specite na suhi ponvi ali v pekaču v pečici (dovolj je le 5 minut, da se do zlatega zapečejo).
Skuhani jajčevec odcedite, vstavite v ognjevarno posodo, nanj položite ribo in v dobro ogreti pečici pecite približno 15 minut.
Med tem si pripravite pesto - vse sestavine za pesto, razen bazilike (torej olivno olje, pinije, česen, parmezan, sol in poper) vstavite v sekljalnik in po nekaj trenutkih dodajte še liste bazilike (nato sekljajte bolj pazljivo, saj se bazilika lahko črno obarva).
Pesto postrezite s pečenim casserolom. Če ga ne boste uporabili vsega, ga lahko v zaprti posodi shranite v hladilnik za približno 3 dni.