Buča kljub svojem sladkastem okusu, ki spominja na kostanj spada med zelenjavo. ravno zato sam bučni pire ne vsebuje dovolj ogljikovih hidratov, zato na pomoč prihaja zdrob iz trde. Ta bo jedi dodala vsa potrebna živila, iz katerih bodo otroci črpali energijo za zabavno igro in pravilen razvoj.
Število porcij
2
Sestavine
- 170 g buče maslenke
- 30 g pšeničnega zdroba
- 10 g šunke
- 3 čajne žlice smetane za kuhanje
Postopek
Bučo dobro umijte, prerežite na polovico in s pomočjo žlice odstranite vsa semena, nato pa jo razrežite na manjše kocke. V soparnik v nastavek za riž vstavite zdrob, ter 45 ml vode in dodajte narezano bučo. Prilijte vodo do 3 ravni in kuhajte. Skuhana živila na koncu skupaj s šunko sesekljajte in postrezite s prelito smetano za kuhanje.