Bučkin pire

1 min.
11. sep'24
Prve poletne bučke vsebujejo manj antioksidantov kot njihove sorodnice iz družine buč, ki dozorevajo jeseni. Ravno zato je bučkin pire primeren za otroke, ki jim ponujate prvo gosto hrano. Na začetku otrokom servirajte sam bučkin pire, kasneje, od enega leta naprej pa lahko bučko uvrstite v kompleksnejše recepte.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 150 g bučk
Postopek

Bučko oplaknite pod tekočo vodo, olupite, razrežite na polovico in odstranite semena. Kasneje jo narežite na manjše kose in vstavite v parni kuhalnik. V posodo nalijte toliko vode, da bi dosegala tretjo raven in bučko skuhajte. Ko je kuhana, odcedite vodo in bučko zmiksajte. Če je pire preveč gost, dolijte vodo, v kateri se je bučka kuhala, s čimer boste dobili popolno gostoto za otroški pire.