Borovničevo-malinovi puding

1 min.
25. maj'21
Vam je ostal krh, ki ga ne želite kar tako vreči v smeti? Uporabite ga za pripravo okusne in zdrave sladice, ki jo lahko uporabite tudi kot polnovreden zajtrk. Puding brez dodanega sladkorja vsebuje beljakovine, vlaknine, kompleksne ogljikove hidrate in zahvaljujoč jagodičevju tudi mnoge vitamine in minerale, nujne za pravilno delovanje organizma.
Število porcij
 2
Sestavine
  • 30 starega kruha
  • 50 ml mleka
  • polovica manjšega jajca
  • 20 borovnic
  • 20 g malin
Postopek

Kruh narežite na manjše koščke, ga namočite v mleko in pustite stati nekaj minut - kruh se bo v tem času napojil mleka in omehčal. Namočen kruh skupaj z jajcem sesekljajte in nato dodajte še sadje in spet na hitro zmešajte. Tako pripravljeno zmes razdelite v manjše modelčke za peko, vstavite v parni kuhalnik, dolijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Nato počakajte, da se puding malce ohladi, vendar ga ponudite še toplega.

Kuharjev namig

Za starejše otroke sadja ni treba sekljati, do zmesi kruha ga dodajte kar celega.