Atričokini srčki s kozjim sirom

1 min.
24. maj'22
Ste vedeli, da Francozi artičoke jedo tako pogosto, kot mi na primer korenje? Ta zelenjava prihaja z Afrike in vsebuje hranilno snov imenovano cinarin in krepi jetra. Atričoke so značilne tudi po svojem viru železa in magnezija, v sebi pa skrivajo tudi vitamine B skupine.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 150 g zamrznjenih artičok
  • 30 g kvinoje
  • 20 g mehkega kozjega sira
  • drobnjak
Postopek

Atričoke odmrznite, jih narežite na kocke in vstavite v parni kuhalnik. Kuhajte 15 minut z vodo, ki ste jo nalili do 3. ravni. Kvinojo skupaj s 45 ml vode vstavite v posodo za riž in jo vstavite v parni kuhalnik, nalijte vodo do 3. ravni in prav tako kuhajte. Skuhano kvinojo skupaj z artičokami in kozjim sirom nasekljajte in dodajte narezani drobnjak in spet sekljajte. Servirajte s popečenim kruhkom.