Ste vedeli, da Francozi artičoke jedo tako pogosto, kot mi na primer korenje? Ta zelenjava prihaja z Afrike in vsebuje hranilno snov imenovano cinarin in krepi jetra. Atričoke so značilne tudi po svojem viru železa in magnezija, v sebi pa skrivajo tudi vitamine B skupine.
Število porcij
1
Sestavine
- 150 g zamrznjenih artičok
- 30 g kvinoje
- 20 g mehkega kozjega sira
- drobnjak
Postopek
Atričoke odmrznite, jih narežite na kocke in vstavite v parni kuhalnik. Kuhajte 15 minut z vodo, ki ste jo nalili do 3. ravni. Kvinojo skupaj s 45 ml vode vstavite v posodo za riž in jo vstavite v parni kuhalnik, nalijte vodo do 3. ravni in prav tako kuhajte. Skuhano kvinojo skupaj z artičokami in kozjim sirom nasekljajte in dodajte narezani drobnjak in spet sekljajte. Servirajte s popečenim kruhkom.